Претрага:

 26. јун 2022. – Међународни дан против злоупотребе и незаконите трговине дрогама

Дрога има моћ да одузме све добре ствари које имамо у својим животима, а на крају може нам одузети и сам наш живот. Не дозволите да се то догоди!

Обележавање овог дана је израз одлучности да се ојача деловање и сарадња у активностима усмереним на сузбијање злоупотребе и трговине дрогама. Овај дан обележава се широм света у циљу мобилисања појединаца и заједнице за подизање свести о последицама употребе дрога по друштво и за активан однос у сузбијању проблема злоупотребе дрога. Подршку у обележавању ове кампање пружају бројни појединци, организације и институције широм света.

Укључивање што већег броја партнера у обележавање Међународног дана против злоупотребе и незаконите трговине дрогама доприноси унапређењу јавног здравља и даљем јачању међусекторске сарадње у области смањења понуде и потражње дрога. 

Црвени крст Панчево ће овај дан обележити предавањем за младе чија ће теме бити управо превенција наркоманије. У сарадњи са Заводом за јавно здравље Панчево одржаће се и улична акција која има за циљ да скрене пажњу на значај превенције наркоманије.

Посебну пажњу треба усмерити на родитеље и наставнике , чија је едукација на ову тему од изузетног значаја.

Линк за брошуру за родитеље„Болести зависности- не желим да се деси у мојој породици и активно радим на томе“http://www.izjzv.org.rs/izjzv/uploads/cf0eeb3-159c-239d-1a77-d75a173bd544/IZJZV_Brosura_WEB.pdf

Линк за приручник за наставнике „Васпитање за здравље – 3. део“: http://www.izjzv.org.rs/izjzv/uploads/cf0eeb3-159c-239d-1a77-d75a173bd544/Prirucnici-Vaspitanje_za_zdravlje.docx

Линк за филм „Супстанцу на дистанцу“ намењен ученицима: https://www.youtube.com/watch?v=Tdhd2eit1ys

Више о кампањи на: https://www.unodc.org/unodc/en/drugs/index-new.html