Претрага:

11. Мај – Национални дан давалаца крви

Поводом обележавања Националног дана добровољних давалаца крви 11.Маја 2024. Црвени крст Панчево у сарадњи са ZZTKV је организовао ванредну акцију давања крви у Трансфузиомобилу који је био лоциран у центру града, на прометном месту у периоду од 10,00 до 13,00 часова.
У току акције, волонтерке Црвеног крста Панчево су поделиле информативне летке и уличном акцијом позвале наше суграђане који су у могућности да се придруже овој хуманој акцији и помогну да сачувамо хуманост.

Посебна подршка била је ПУ Панчево – одсек саобраћајне полиције као и Мото клуб “Којоти” који су најпре дали крв у пре подневним сатима, а потом организовали активности са циљем скретања пажње на последице које могу настати непоштовањем саобраћајних прописа. Након акције давања крви, чланови Мото клуба “Којоти” и  ПУ Панчево – одсек саобраћајне полиције су се заједно одвезли на тамишки кеј где је  Драган Василић, мајор полиције, одржао предавање и приказао презентацију о безбедности у саобраћају.

На Кеју је организован и полигон безбедне вожње, док су волонтери Црвеног крста симулирали саобраћајну незгоду као показну вежбу.

Секретарка Милица Тодоровић је изјавила да Црвени крст организација која окупља младе волонтере и волонтерке и како су њима  веома значајна предавања овакве врсте. Уједно су и показали шта могу и умеју, а то је да укажу лаичку прву помоћ која у великом броју случајева спасава људски живот.
Цео дан је био у знаку хуманости као што је и слоган Недеље Црвеног крста „Сачувајмо хуманост“.