Претрага:

О нама

Црвени крст Панчево је хуманитарно, независно, непрофитно и добровољно удружење грађана, основанo за територију града Панчева 1881. године, саставни је део Црвеног крста Војводине и Црвеног крста Србије.

Црвени крст Панчево има положај организације која помаже надлежним органима града Панчева у хуманитарној области.

Мисија Црвеног крста је да олакшава људску патњу, са задацима: да пружа помоћ угроженим лицима у случају ратних сукоба, природних, еколошких или других несрећа, спасава угрожене животе и здравље људи и шири знања о међународном хуманитарном праву, да превентивно делује и просвећује грађане у области здравствене и социјалне заштите и унапређује хуманитарне вредности у друштву и, у случају стања потреба, пружа социјалну заштиту и збрињавање.

Своју делатност Црвени крст спроводи кроз следеће програме: Промоција и омасовљење добровољног давалаштва крви; Здравствено преветивна делатност; Прва помоћ; Социјална делатност; Рад са младима; Припрема и деловање у несрећама, Дифузија и истраживање хуманитарног права, Служба тражења и Борба против трговине људима.

Црвени крст Панчево има 7 запослених у секретаријату, али своју мисију не би успео да оствари без преко 200 волонтера и многобројних сарадника који несебично дају своје време и енергију за реализацију програма.

Црвени крст Панчево је за реализацију програм које спроводи финансиран од стране града Панчева, Републике Србије, донација и донатора.

Црвени крст Панчево већ дуги низ година у нашем граду успешно реализује вршњачке едукације у основним и средњим школама, семинаре, трибине, пројекте на тему превенције трговине људима, превенције психоактивних супстанци, превенције ХИВ/сиде, промоције хуманих вредности, промоције добровољног давалаштва крви, безбедност у саобраћају, курс прве помоћи за основце и средњошколце и сличне програме који обухватају област деловања светске и националне организације, због чега је важност деловања препозната од стране грађана и партнера у нашем граду и шире.

Уколико желите да се придружите породици хуманих људи, да допринесете развоју наших програма и ширите хумане идеје слободно нас контактирајте.