Претрага:
Представљање програма Борба против трговине људима. Волонтери Црвеног крста Панчево организовали су дечији сајам у Биг тржном центру у Панчеву где су наши ликови Миша и Маша децу учили о безбедном понашању.

Борба против трговине људима

Трговина људима је облик модерног ропства и представља злоупотребу људских бића и повреду њихових основних људских права ради стицања материјалне користи.

Размере проблема трговине људима и његов утицај на живот и здравље људи довеле су до активног укључивања Црвеног крста Србије у настојање да се спречи и олакша људска патња, а само заједничком, свеобухватном и континуираном активношћу свих институција и друштвено одговорних организација може се стати на пут овом озбиљном проблему. Црвени крст Србије активно је посвећен раду у борби против трговине људима од децембра 2005. године када је постао члан Националног тима.

Црвени крст Панчево вредан је члан Тима за борбу против трговине људима града Панчева, које је образовало Градско веће града Панчева. Користимо разноврстан и интересантан дидактички материјал у раду са децом и младима, али развијамо и нове начине како би скренули пажњу шире јавности на овај проблем. Црвени крст Панчево има велики број волонтера који су обучени за рад са младима на тему трговине људима. Програм је намењен грађанима свих узраста али фокус је на раду са децом и младима од 6 до 18 година у оквиру предшколских и школских установа.

Уколико сте заинтересовани за овај програм, слободно нас контактирајте!