Претрага:

11. маj-Национални дан добровољних давалаца крви

“Све што чинимо, чинимо од срца“

Поводом обележавања Националног дана добровољних давалаца крви у четвртак 11. маја, у просторијама Црвеног крста Панчево је уприличена скромна свечаност доделе Признања и Захвалница онима који су организацији Црвеног крста Панчево били посебна подршка и сарадници у организовању и промовисању акција добровољног давања крви.
Посебна Признања и захвалност је Црвени крст Војводине доделио медијској кући Радио телевизија Панчево на учешћу у промоцији и развоју добровољног давалаштва крви, на најави свих акција које су током 2022. године умногоме допринеле не само да се обезбеди довољан број јединица крви већ и да се повећа, у односну на претходну годину.
Поред тога, Црвени крст Војводине доделом Признања је истакао и значајну улогу Синдиката Рафинерије нафте Панчево на доприносу у промовисању акција добровољног давања крви које организују у свом колективу, према плану Црвеног крста Панчево и Завода за трансфузију крви Војводине.
Црвени крст Панчево је овом приликом изразио поштовање и уручио Захвалнице школама, просветним радницима и учесницима конурса “Крв живот значи” који су нам послали своје ликовне и литерарне радове као и учесницама покрајинског такмичења „Шта знаш о здрављу.
Ове године је учествовало 7 основних школа на Конкурсу „Крв живот занчи“ а то су:
ОШ „Јован Јовановић Змај“ Панчево, ОШ„Стевица Јовановић“ Панчево, ОШ „Доситеј Обрадовић“ Омољица, ОШ „Васа Живковић“ Панчево, ОШ „Жарко Зрењанин“ Банатско Ново Село и ШОСО„М.Мандић“ Панчево, и 2 средње школе ШОСО „Мара Мандић“ и Техничка школа „23 Мај“Панчево.
Конкурсу одазавао и Продужени боравак „Корак по корак 2“ Панчево у категорији од И до ИВ разреда основних школа.
Награђени ученици/е и ментори/наставници на свечаности у Црвеном крсту Панчево који су номиновани за такмичење на покрајинском нивоу су на свечаности добили скроман знак пажње и Захвалницу Црвеног крста Панчево
Награђени ликовни радови ученика 1. – 4. разреда основних школа:

 1. Ивона Судимац,
  Ивона Раковић
  ПБ“Корак по коарк 2“ Панчево
  Учитељица: Љиљана Ђорђевић
 2. Тамара Гвозденовић
  ОШ “Доситеј Обрадовић“ Омољица
  Учитељица: Славка Николић
 3. Војин Давидовић
  ОШ „Јован Јовановић Змај“ Панчево
  Учитељица, Гордана Топић
  И Миа Атанацковић
  ОШ“Стевица Јовановић” Панчево
  Учитељица: Мирјана Брзован
  Награђени ликовни радови ученика 5. – 8.разреда основних школа:
 4. Стамена Будак
  ШОСО „Мара Мандић“ Панчево
  Ментор: Вујовић Драгана
 5. Милена Бемстер
  ОШ“Јован Јовановић Змај“ Панчево
  Ментор: Петар Бачкоња
 6. Теа Ђорђевић
  ОШ“Јован Јовановић Змај“ Панчево
  Наставник: Петар Бачкоња
  Награђени литерарни радови ученика средње школе:
 7. Мирослава Марковић
  Техничка школа „23 Мај“ Панчево
  Наставница: Марина Гуташи
 8. Светлана Анчковић
  ШОСО „Мара Мандић“
  Ментор: Драгана Вујовић. Овом приликом желели смо да се захвалимо и
  Јовани Лукач,
  учесници покрајинског такмичења „Шта знаш оздрављу“, као и њеној професорки Ивани Насковић Словић које долазе из средње Техничке школе „23 Мај“ Панчево.
  Представница подмлатка,
  Јана Колунџија,
  ученица Основне школе „Мирослав Антић – Мика“ Панчево коју је анимирала наставница Злата Јовановић су такође преузеле своје Захвалнице и скроман знак пажње.
  Сваке године, у оквиру значајних датума за организацију, користимо прилику да препознамо и истакнемо појединце/ке који својим деловањем чине разлике у локалним заједницама, а за добробит људи којима је помоћ неопходна.
  Ове године истичемо универзалне људске вредности и разнолике аспекте Покрета и Програма Црвеног крста. У фокусу су и волонтерке и волонтери, лица која професионално обављају делатности унутар организације, као и сарадници/це који су нама велики ослонац и подршка у вршењу надлежности Црвеног крста Панчево у нашој локалној заједници. Светски дан Црвеног крста и Црвеног полумесеца, се обележава 8. маја, на рођендан оснивача Анрија Динана. Од 08-15.маја обележавамо Недељу црвеног крста под слоганом Међународне федерације Друштава Црвеног крста и Црвеног полумесеца “Све што чинимо, чинимо од срца“.