Претрага:

31. јануар – Национални дан без дувана

У Србији се сваког 31. јануара традиционално обележава Национални дан без дувана и ове године се обележава под слоганом „365 дана без дувана”.
Тим поводом је у просторијама Црвеног крста Панчево у сарадњи са Заводом за јавно здравље Панчево организовано предавање за младе од 12 до 17 година, када се на њих још увек може деловати превентивно, а одржала га је је вршњачка едукаторка Јана Цветиновић, волонтерка Црвеног крста Панчево.
Ово интерактивно предавање имало је за циљ да млади науче нешто више о штетности употребе дувана и штетности дуванског дима као и о штетном утицају електронских цигарета и наргила, последицама које пушење оставља на организам и другим важним чињеницама које би требало да делују превентивно, али и да сваког пушача мотивишу да одустане од те нездраве навике.
Истим поводом, волонтерке и волонтери Црвеног крста Панчево су у центру града, организовањем уличне акције скренули пажњу на овај дан када су нашим суграђанима и суграђанкама поделили информативне летке о штетности конзумирања дуванских производа и понудили им воће као симбол здравља да узму у замену за одрицање од бар једне цигарете.