Претрага:

7. АПРИЛ, СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВЉА 2023. ГОДИНЕ : „ЗДРАВЉЕ ЗА СВЕ“

  1. априла 2023. године, на Светски дан здравља, Светска здравствена организација (СЗО) обележава 75. годишњицу од оснивања, под слоганом „Здравље за све“.
    Још 1948. године земље света су се удружиле и основале СЗО како би унапређивали здравље, очували свет безбедним и служили рањивим друштвеним групама тако да свако и свуда може да постигне највиши ниво здравља и благостања.

Годишњица СЗО је прилика да се осврнемо на успехе јавног здравља који су унапредили квалитет живота током последњих седам деценија. То је и прилика да се подстакну активности за суочавање са данашњим и будућим здравственим изазовима.

Црвени крст Панчево је поводом обележавања Сетског дана здравља у својим просторијама организовао предавање за чланове клуба сениора и сениорки. Здрав живот подразумева истински здраве људе, који се налазе у стању потпуног физичког, менталног и социјалног благостања, па је сарадница волонтерка Добрила Јовановић психотерапеуткиња одржала радионицу на тему комуникације.

Друга активност поводом обележавања овог дана је реализација здравствено-промотивне манифестације која је одржана је у петак, 7. априла 2023.од 09.00 до 11.00, у Месној заједници Јабука, за чланове Клуба пензионера „МО Јабука 2“.
Волонтерке сениорке Црвеног крста Панчево заједно са стручном сарадницом су указале на значај здравствено превентивних прегледа и том приликом мерили крвни притисак и ниво шећера у крви члановима Клуба. Подељен је и промотивни материјал који указује на значај физичке активности у складу са животном доби, али и савете о правилној исхрани.

Поред предавања, волонтерке Црвеног крста Панчево су на уличној акцији, поделиле флајере и подсетиле на овај дан и колико је важно да будемо здравствено освешћени, али и да здравствене услуге буду доступне свима!