Претрага:

„БЕЗ ДАВАЛАЦА КРВИ, ЖИВОТУ СУ РУКЕ ВЕЗАНЕ“

Широм света се 14. јуни обележава као Светски дан давалаца крви и тим поводом мобилисали смо све сопствене ресурсе како би послали јасну поруку захвалности појединцима/кама који дају крв као и свим нашим сарадницима који подстичу људе да постану нови даваоци. Желимо да охрабримо људе доброг здравља да редовно дају крв како би се побољшао квалитет живота пацијената чије је лечење засновано на трансфузији.

Овогодишња кампања се фокусира на пацијенте којима је потребна доживотна трансфузијска подршка и истиче улогу коју свака особа може имати, дајући  вредан дар крви или плазме.

Слоган наглашава важност редовног давања крви или плазме ради стварања безбедних резерви ове драгоцене течности, које ће бити увек доступне, широм света, свим пацијентима којима је неопходно благовремено лечење.

Имајући у виду фокус овогодишње кампање настојали смо да се скренемо пажњу на значај давања крви, организовањем манифестације која је реализована на три локације. Чланови удружења оболелих од Мултиплог мијелома су желели  да се одуже свима који су дају крв, чији су они чести примаоци, тако што су довели своје пријатеље, чланове породица, познанике и подржаваоце удружења да у суботу дају крв јер крв као лек, нема своју замену. Поред њих, акцији су се придружили и суграђани и суграђанке нашег града.

На трећој локацији ове манифестације органозован је програм са идејом да се скрене пажња на здравље давалаца и квалитет бриге о даваоцима као главне факторе у изградњи посвећености давалаштву. Тим поводом догађај је имао и свој едукативни део у „Галерија кафе Панчево“ где су присутни могли да чују о виталном значају крви, редовној контроли, здравим и природним начинима на који крвна слика може да се доведе у добро стање, и сличним темама, кроз интерактивна предавања, које је  одржала и трансфузиолошкиња др Радмила Раилић Ристовска. Присутни су имали прилике и да дегустирају и здраве производе који им могу помоћи на том путу, путу до здравља.

Црвени крст Панчево у овој недељи организује две акције давања крви, једну у уторак 13.06. у ХИП “Петрохемија“ Панчево, а 14. јуна у својим просторијама, Градску акцију у периоду од  9.оо до 12. часова.

Продружите се и Ви, људи доброг здравља и дајте крв редовно, како бисмо заједно помогли онима чије лечење зависи од стабилних разерви крви, јер као што овогодишњи слоган гласи:“ „БЕЗ ДАВАЛАЦА КРВИ, ЖИВОТУ СУ РУКЕ ВЕЗАНЕ“