Претрага:

Безбедно одрастање

Наш програм Борба против трговине људима је прилагођен свим узрастима јер овај друштвени проблем не бира жртве на основу узраста, већ тренутних потреба трговца људима. Једини начин заштите је информисање и опрез!


Иза нас је једна успешна недеља са чак 9 радионица!

Наше едуковане волонтерке Тамара Јанков, Анђела Николић, Јелена Тасевска и тренер на програму Милица Стојанов реализовале су стандардизовану презентацију за ученике првог разреда Економско трговинске школе Паја Маргановић Панчево. У укупно три презентације сви ученици прве године имали су прилику да сазнају више о феномену трговине људима и како да остану безбедни.

У ОШ „Васа Живковић“, Панчево ученике другог разреда едуковале су Валентина Киш, Сара Маринковић и искусна едукаторка Јана Цветиновић, док су код ученика првог разреда биле Анђела Николић, Ана Пирков и Анастасија Тодосијевић. Оне су уз помоћ другара Мише и Маше научиле ове малишане како да остану безбедни и не нађу се у ланцу трговине људима. Бити обазрив у коришћењу интернета и не давати личне податаке током играња игрица и коришћења друштвених мрежа само су неке од ситуација које су наше волонтерке провежбавале са децом учећи тако безбедно понашање.

Заштити себе и друге!

Програм Борба против трговине људима Црвеног крста Панчево спроводи се у оквиру Акционог плана града Панчева у области превенције, сузбијања и отклањања последица трговине људима за 2024. годину.