Претрага:

Црвени крст у служби грађанки и грађана

У  овој години, 06.02. обележава се 147 година од оснивања Црвеног крста Србије. Српско друштво Црвеног крста основано је 6. фебруара 1876. године у Београду на иницијативу др Владана Ђорђевића. Први председник био је митрополит Михајло Јовановић.

Црвени крст Панчево  је основан 01.02.1881. године и обележава се 142 године од оснивања организације. Не само деценијама већ ево и више од једног века испуњавамо  своју мисију у складу са законом повереним јавним овлашћењима  и као организација истрајавамо као помоћ надлежним органима града Панчева у хуманитарној области.

Ово је прилика да поделимо радост, али и да се захвалимо свим сарадницима, партнерима, нашим суграђанкама и суграђанима и свима који подржавају хуманитарну мисију и мандат Црвеног крста у Србији.

Овим путем желимо да истакнемо значај и улогу наших волонтерки и волонтера и користимо прилику  да им захвалимо на несебичном ангажовању и опредељењу ка очувању хуманих вредности које красе људска бића.

И  надаље ћемо истрајавати на ширењу  хуманих  вредности у друштву али и указивању  о друштвеном значају волонтеризма, без обзира на животну доб волонтерки и волонтера, као и на важност у личном афирмисању појединаца кроз хуманитарни рад у организацији Црвеног крста, највеће и најстарије хуманитарне организације како у Србији тако и у свету.