Претрага:

“Испружите руку за живот” поводом Светског дана добровољних давалаца крви.

У сусрет обележавању Светског дана добровољних давалаца крви и ове године, Црвени крст Панчево, Удружење оболелих од мултиплог мијелома Србије и Завод за трансфузију крви Војводине, под  слоганом “Испружите руку за живот”, организују хуманитарну акцију добровољног давања крви у суботу, 08. јуна од 10,00 до 14,00 часова на две локације у Панчеву.

Давалаштво  помаже стварању опште атмосфере снажне солидарности јер је познато да је давање крви чин солидарности који јача друштвену кохезију којом се гради дух заједништва.

Наше суграђанке и суграђани су пример грађана који на себи својствен начин исказују хуманост, не само када за то постоји прека потреба  већ и делима која су део њихове  свакодневице и тиме подстичу заједништво и солидарност.

Позивамо их да и у суботу наставимо да корачамо заједно, путем хуманости!

Широм света 14. јуни се обележава се као Светски дан давалаца крви. У сусрет дану, и тим поводом, у суботу, 08.06.2024. мобилисали смо све сопствене и заједничке ресурсе како би послали јасну поруку захвалности појединцима/кама који дају крв као и свим нашим сарадницима који  подстичу људе да постану нови даваоци.

Овим путем настојимо и да охрабримо људе доброг здравља да редовно дају крв како би се побољшао квалитет живота пацијенткиња и пацијената чије је лечење засновано на трансфузији, као што су оболели и од мултиплог мијалома.

Намера нам је да манифестацијом која ће бити одржана у суботу, у дворишту Црвеног крста Панчево пригодним и пратећим садржајима у виду здравих намирница и биљних производа  намењених баланисираној исхрани, као и у сарадњи са здравстеним особљем Завода за трансфузију крви Војводине пружимо одговор на различита питања на тему превенције и очувања здравља.

Добровољним даваоцима  пригодним поклон пакетима  и освежењем које су припремили партнери и подржаваоци ове   акције као и Завод за трансфузију крви Војводине, на достајанствен и скроман начин  ћемо исказати огрмону захвалност.