Претрага:

„Испружите руку за живот“

Црвени крст Панчево, Удружење оболелих од мултиплог мијелома Србије и Завод за трансфузију крви Војводине, под  слоганом “Испружите руку за живот”, организују хуманитарну акцију добровољног давања крви у суботу, 10. јуна од 10,00 до 14,00 часова на две локације у Панчеву. Једна акција ће бити у просторијама Црвеног крста Панчево, у Улици Жарка Зрењанина број 15, а друга у трансфузиомобилу, савремено опремљеном  наменском возилу за прикупљање крви на терену, који ће бити паркиран на углу улица Војводе Живојина Мишића и Војводе Радомира Путника.

Широм света се 14. јуни обележава као Светски дан давалаца крви и у сусрет дану и тим поводом мобилисали смо све сопствене ресурсе како би послали јасну поруку захвалности појединцима/кама који дају крв као и свим нашим сарадницима који  подстичу људе да постану нови даваоци. Желимо да охрабримо људе доброг здравља да редовно дају крв како би се побољшао квалитет живота пацијената чије је лечење засновано на трансфузији, као што су оболели и од мултиплог мијалома.

Намера манифестације која ће бити одржана у суботу, у једном делу и у Галерији Кафе, је да обратимо пажњу на здравље давалаца и квалитет бриге о даваоцима као главне факторе у изградњи посвећености давалаштва. Тим поводом догађај ће имати и свој едукативни део.

Предавање о виталном значају крви, редовној контроли, здравим и природним начинима на који крвна слика може да се доведе у добро стање, и сличним темама, кроз интерактивна предавања, ће одржати и трансфузиолошкиња др Радмила Раилић Ристовска, председница Комисије за добровољно давалаштво крви Црвеног крста Панчево, запослена у ОБ Панчево, која ће бити ту за сва питања и недоумице које имају даваоци у вези са давањем крви.

Чланови и чланице  удружења оболелих од Мултиплог мијелома желе да се одуже свима који су дали и дају крв, чији су они чести примаоци, тако што ће довести своје пријатеље, чланове породица, познанике и подржаваоце удружења да у суботу дају крв јер крв као лек, нема своју замену.

Овим путем позивамо и наше суграђанке и суграђане да дођу и дају крв и на тај начин подрже ванредну акцију прикупљања крви у Панчеву, како би помогли онима који чекају нашу пружену руку.

Подршку акцији добровољног давања крви могу да дају све здраве особе, старости од 18 до 65 година. У нашој земљи мушкарци могу дати крви сваких 12, а жене сваких 16 недеља.