Претрага:

Ја нисам на продају!

Црвени крст Панчево, као члан Тима за борбу против трговине људима града Панчева које је образовало Градско веће града Панчева, и ове године 30. јула традиционално обележава Светски дан борбе против трговине људима. У свом раду са децом и младима користимо разноврстан  и интересантан дидактички материјал, али развијамо и нове начине како би скренули пажњу шире јавности на овај проблем. Фокус нашег деловања ове године је скретање пажње на радну експлоатацију као једном од видова трговине људима. Такође, Црвени крст Панчево има и велики број волонтера који су обучени за рад са младима на тему трговине људима, а 6 нових едукатора обучено је ове године.

Црвени крст Панчево ће ове године ујединити снаге са Црвеним крстом Београда на централној манифестацији коју организује Црвени крст Србије 30. јула у Кнез Михајловој од 17 часова. Том приликом ће бити представљен филм „У кожи жртве трговине људима“ који су припремили наши волонтери. Све заинтересоване ћемо позвати да погледају на живот кроз зенице жртава трговине људима чиме ће обележити  Међународни  дан борбе против трговине људима под слоганом:

ЈА НИСАМ НА ПРОДАЈУ – СТОП ТРГОВИНИ ЉУДИМА

Употребом савремене технологије, блиске младима и формирањем виртуелне зоне уз коришћење наочара за виртуелну реалност посетиоци ће бити у прилици да погледају кратак  филм из личног угла, а који на потресан начин даје информацију о недаћама којима су изложене жртве трговине људима.  Свесни чињенице да спознајом и јаким личним искуством остављамо дубок траг на грађане, виртуалном реалношћу желимо да пробудимо њихову реакцију и укључимо их у мисију којом свако од нас постаје свестан ризика, а морално обавезан да стечене информације шири у кругу своје заједнице и тиме заштити ближње.

Наше најмлађе суграђане волонтери Црвеног крста ће едуковати о постојању ризичних ситуација у којима морају бити посебно опрезни. Намера нам је да их упозоримо да јесте и зашто је важно да отворено разговарају са својим родитељима и старатељима о свим ризичним ситуацијама у којима се могу наћи. 

Не дозволи да те преваре и искористе. Информиши себе и друге!

А како је било на акцији погледајте на сликама испод: