Претрага:

КАМПАЊА “ЦРВЕНИ КРСТ – ЦРВЕНИ ТЕПИХ” 2020

Са великим поносом представљамо наше промотере добровољног давалаштва крви у кампањи #црвеникрстцрвенитепих #redcrossredcarpet. Они су племенити представници овог друштва, а њихова енергија и све оно што они лично представљају носиће поруку ка нашим даваоцима да у најплеменитијој мисији нису сами. Добровољно давалаштво крви постаје одраз највише личне хуманости у којој појединац дајући део себе заузврат добија свест о томе да је његова крв постала део нечијег живота, нечијег осмеха.

Кампања #redcrossredcarpet #црвенкрстцрвенитепих ће трајати у периоду од 1. јула до 31. августа 2020. године, а наши грађани ће у току лета уз велику подршку националних, регионалних и кабловских телевизија, као и путем друштвених мрежа, а и кроз организоване активности имати прилике да на нашим акцијама виде промотере који имају одговоран задатак да ове године у току лета обавесте јавност да и у свим животним околностима постоји потреба за даваоцима крви. Из свега овога јавност може закључити да давалац крви нема замену јер човеку у невољи може помоћи само човек.

Истовремено уз помоћ наших промотера шаљемо поруку да свако може дати свој допринос: давањем крви, волонтирањем у давалаштву крви или ширењем тачних информација о потребама за добровољним давањем крви па ове године ову поруку носи и наша суграђанка, позната глумица Софија Јуричан.

Довољне резерве безбедне крви могу бити обезбеђене само путем редовних давања крви добровољних, неплаћених давалаца. Крв помаже пацијентима у животно угроженим стањима да живе дуже и са бољим квалитетом живота. Помаже при сложеним медицинским и хируршким процедурама. Крв је такође важна у лечењу повређених током свих хитних ситуација (природних катастрофа, несрећа, оружаних сукоба) и има основну улогу у спасавању живота на порођајима и у неонаталном збрињавању.