Претрага:

Крв живот значи

Са задовољством вас обавештавамо да је Црвени крст Србије расписао конкурс за све школе и ученике, под називом „Крв живот значи”. 

Као вид промоције добровољног давања крви овај уметнички конкурс  сензибилише и едукује младе о добровољном давању крви. У конкурсу  сваке године учествује преко 500 основних и средњих школа и  30.000 ученика се уметнички изражава, а најбољи остварују вредне награде.  

Ученици на уметнички начин размишљају о лепоти давања, људској солидарности, пријатељству и здрављу. Млади на свој начин то презентују кроз своје радове, градећи себе као личности и сазнајући чињенице о давању крви као племенитом чину који ће, када време дође и напуне 18 година, моћи и сами да реализују и постану добровољни даваоци крви.  

Најуспешнији радови, које одабере комисија Црвеног крста Србије, се награђују: првопласирани  добијају десетодневно летовање у објекту Црвеног крста Србије, а друго и трећепласирани вредне књиге и друге ситнице.  Уважавамо и њихове менторе – наставници, професори, педагози – добијају успомену на учешће.  

Конкурс се објављује  и траје цео март, резултати се објављују у Недељи Црвеног крста (од 8 – 15. маја) а свечано уручење награда је 14. јуна, на Светски дан добровољних давалаца крви.  

Потребно је да се до 31.марта доставе радови ученика до наше  организације Црвеног крста Панчево. Потом ће радове оценити комисија организације Црвеног крста а само најуспешније на локалном нивоу проследити ка Црвеном крсту Србије.  Црвени крст Србије такође формира посебну комисију за одабир радова. 

Овим путем се захваљујемо на досадашњем ангажовању и скрећемо пажњу да је  дошло до измена у уметничком изразу- детаљи се налазе у Пропозицијама конкурса који се могу прочитати скенирањем QR кода.

За све додатне информације, слободно нас контактирајте на телефон број 013 30 15 30.