Претрага:

Обавештење у вези акција давања крви

Нашу земљу погодиле су у кратком времену две велике трагедије са губитком великог броја живота. Сваки изгубљен живот је трагедија породице и најближих, а посебно отежавајуће је што је међу жртвама велики број деце.

Црвени крст Панчево изражава саучешће свим породицама које су изгубиле своје најближе а свим повређенима желимо што бржи опоравак.

Изузетно је важно да и након немилих догађаја који су нас све потресли останемо солидарни и наставимо са организацијом акција добровољног давања крви.

За сада, није потребно организовати ванредне акције и желимо да се захвалимо свим суграђанима и суграђанкама који исказују солидарност и желе да дају крв.

Црвени крст Панчево у консултацијама са овлашћеним трансфузијским установама ће наставити да организује планиране акције добровољног давања крви.

Очекујемо Вас на нашим редовним Градским акцијама које се организују сваке среде у периоду од 9 до 12 часова у просторијама Црвеног крста Панчево, осим последње среде у месецу када је акција у поподневним часовима од 13 до 17 часова.

Прва следећа Градска акција у нашем граду  је 10.05.2023. у Црвеном крсту Панчево од 9 да 12 часова. Истог дана, након Градске акције а у просторијама Црвеног крста Панчево, од 12-14 часова, крв ће дати и матуранти гимназије „Урош Предић“ Панчево.

Подсећамо да крв могу дати све здраве, пунолетне особе до 65 година старости, преко 50 кг, које испуњавају здравствене критеријуме.

Молимо све хумане суграђане и суграђанке да и убудуће редовно добровољно дају крв јер је изузетно важно да заједно одржавамо континуирани прилив крви до свих пацијената којима је потребна трансфузија крви.

Крв можете дати и на другим локацијама.

Уколико сте  у Београду или централној Србији кликните на линк испод:

Институт за трансфузију крви Србије

Уколико сте у Војводини кликните на линк испод:

Завод за трансфузију крви Војводине

Уколико сте на југу Србије кликните на линк испод:

Завод за трансфузију крви Ниш

Додатне информације о акцијама добровољног давања крви можете добити на следећим линковима:

Црвени крст Ужице

Црвени крст Крагујевац

Црвени крст Војводине

Црвени крст Београда

Хвала што помажете.