Претрага:

Показна вежба прве помоћи

📢📢📢 Показна вежба прве помоћи!!!

У оквиру обележавања недеље Црвеног крста и Црвеног полумесеца за суботу 11.05.2024. организују су две активности, у складу са мотом овогодишње кампање која гласи: Сачувајмо хуманост!

Једна активност је акција доборвољног давања крви: Трансфузиомобил, наменско возило за прикупљање крви биће паркирано у термину од 10,00 до 13,00 часова на уобичајеном месту, на углу улице Војводе Радомира Путника и платоа испред Музичке школе „Јован Бандур“ Панчево.

Док се друга тиче прве помоћи и безбедности у саобраћају.

У оквиру обележавања Дана безбедности мотоциклиста на позив ПУ Панчево, одсекa саобраћајне полиције, и у сарадњи са Мото клубом “Којоти” организован је полигон безбедне вожње и симулација саобраћајне незгоде као показна вежба у циљу скретања пажње на последице које могу настати непоштовањем саобраћајних прописа.

Волонтерке и волонтери Црвеног крста Панчево, обучени за указивање прве лаичке помоћи, која помаже очувању људских живота и збрињавању повређених у незгодама изазваним различитим свакодневним непредвиђеним ситуацијама, симулацијом саобраћајне незгоде реаговаће и приказати како тече збрињавање повређених.

Овакав вид активности умногоме доприноси подизању светсти јавности, а пре свега младих људи, о превентивом начину размишљања када се налазе било за воланом, корманом или су на други начин учесници у саобраћају.

Овим путем позивамо суграђанке и суграђане да у суботу 11.05.2024. на Тамишком кеју посете клуб Бајка 013 у времену између 14,00 и 15,00 часова где ће имати прилике да пропрате низ различитих догађаја које реализују ПУ Панчево, одсек саобраћајне полиције, Мото клуб “Којоти” и Црвени крст Панчево.

#CrveniKrstPančevo#prvapomoc#bezbednostusaobracaju#budivolonter