Претрага:

Промоција хуманих вредности

Овог полугодишта током априла и маја одржали смо низ радионица у ОШ Братство јединство, односно спровели програм Промоција хуманих вредности. Ученици трећег разреда имали су прилику да са нашим едукованим волонтерима уче и причају о толеранцији, културалном идентитету и поштовању разлика, ненасилном решавању конфликта, дискриминацији, родној равноправности, дечијим правима и насиљу на интернету.

Наше радионице су им биле јако занимљиве, а посебно прича о каубоју и индијанцу коју смо понављали више пута. Конфликти често настају из неспоразума, а ова прича на сликовит и шаљив начин говори о томе како култура може да утиче на ток комуникације.

Оно што је посебно било важно, јесте да поразговарамо о ситуацијама које им се дешавају и које их тиште. Нове технологије и друштвене мреже стварају ситуације које су превише изазовне за децу у овом узрасту, али разговором смо заједно дошли до могућих решења. Наше волонтерке које су им ближе по годинама, па и саме имају сличне изазове, дале су им пар савета како да подесе телефон како не би долазиле у ситуације које им не пријају.

Посетићемо ову децу опет да проверимо како им напредује практиковање онога што су са нама научили, а обострано уживање остаће дуго у нашим срцима.

Захваљујемо се школи, а посебно учитељици Бранислави Зељковић на дивној сарадњи.