Претрага:

Санитетско обезбеђивање градских дешавања


Када се организује јавни скуп или спортски догађаји, било да су у питању такмичења, турнири, јавна окупљања у којима се на једном месту налази велики број људи, обавеза организатора је да осигура што је могућу већу безбедност учесника скупова, али и посетилаца.
Многе организације и клубови траже подршку Црвеног крста Панчево да са својим волонтерима дежурају на овим манифестацијама, поред екипа хитне помоћи, како би се обезбедила што је могућа већа безбедност учесника скупова и посетилаца.
Тредиционално смо присутни на манифестацијама као што су: Пливање за Часни крст, Акватлон и триатлон трке, Трка за Милку, маратон, Боје руја, Мото скуп, и другим догађајима. Црвени крст Панчево у сарадњи са организацијом Црвеног крста Вршац је ове године је био подршка својим ангажовањем у обезбеђивању Војвођанске трекинг лиге. Наши волонтери и волонтерке су често ангажовани и по неколико дана на турнирима, па је тако било и са турниром у малом фудбалу, које је организовано од стране Удружења „Љубитеља малог фудбала”.
Црвени крст Панчево поред тога што обучава грађане у пружању прве помоћи, пружа подршку у обезбеђивању поменутих догађаја и манифестација, код којих због саме масовности скупова постоји већи ризик од повређивања.
То подразумева ангажовање наших волонтера који су посебно обучени за овај програм. За овакав вид ангажовања поред основне обуке, неопходно је завршити и напредну обуку прве помоћи. Свако од нас може бити у прилици да треба прву помоћ, али свако од нас, такође, може да научи да пружи прву помоћ. Уколико желите да и ви постанете део нашег тима, можете се придружити волонтерима и волонтеркама Црвеног крста Панчево који ће вас упутити и научити првој помоћи.