Претрага:

Семинар за едукаторе Програма борба против трговине људима

Овог викенда (17-18. април) одржали смо семинар за едукаторе Програма борба против трговине људима. Семинару су поред волонтера Црвеног крста Панчево, присуствовали волонтери Црвеног крста Вршца, Алибунара, Опова и Беле Цркве.

Млади волонтери су пуно научили о борби против трговине људима, лепо се дружили, разменили искуства и једва чекају да научено примене у својим срединама.

Програм борбе против трговине људима подразумева стандардизоване обуке за едукаторе и тренере као и богати едукативни, промотивни и дидаткички материјал, а јужни банат је сада богатији за 15 обучених едукатора који ће даље ширити своје знање и тиме стварати безбеднију средину за све.

Семинар је део Акционог плана града Панчева у области превенције, сузбијања и отклањања последица трговине људима за 2021. годину, који је донео Тим града Панчева за борбу против трговине људима града Панчева, чијим радом координира градски већник задужен за подручје рада, запошљавања и социјалне политике Миленко Чучковић, који је поздравио волонтере нашег семинара и пожелео им срећу у раду.