Претрага:

Семинар за мотиваторе у давалашту крви

У Црвеном крсту Панчево је 21.-22.10.2021. године организован дводневни семинар за мотиваторе у промоцији добровољног давалаштва крви. Семинар је водила стручна сарадница из Црвеног крста Војводине Јелена Милић, која је учеснике упознала са основним принципима Црвеног крста, а кроз радионичарски рад су имали прилике да стекну основна знања о организацији акција давања крви и мотивацији будућих добровољних давалаца крви у својим срединама.

Овом приликом се захваљујемо средњим школама које су препознале значај едукације ових младих људи који ће у својим школама наставити да шире идеју о значају давања крви за целокуну заједницу. Ђаци који су едуковани за мотивацију ће у средњим школама позивати своје другаре матуранте да постану даваоци и помоћи нам да заједно организујемо омладинске акције за матуранте свих средњих школа.
Полазници семинара су били узраста од I до IV разреда Пољопривредне школе “Јосиф Панчић”, Гимназије “Урош Предић” , Техничке школе “23. Мај”, Музичке школе ”Јован Бандур”, ЕТШ “Паја Маргановић”, Медицинске школе “Стевица Јовановић”, Машинске школа “Панчево”.