Претрага:

Шта знаш о здрављу?

Поводом 7. Априла – Светског дана здравља,
у просторијама Црвеног крста Панчево одржано је градско такмичење у квизу „Шта знаш о здрављу“, за ученике средњих и основних школа.
Јелена Крстић, чланица стручног жирија, дипломирани педагог – здравствена сарадница у Заводу за јавно здравље Панчево, је одржала предавање за све присутне у уводном делу Квиза на тему „Здравих стилова живота“.
Тамара Стајић, докторка медицине из Завода за јавно здравље као и Марина Крчадинац, струковна медицинска сестра Завода за јавно здравље Панчево су кроз дискусију са младима, дале неке одговоре и смернице у вези са менталним здрављем, стварању здравих навика, значају спољашњих фактора и њиховом утицају на здравље адолесцената као и осталим актуелним темама за доба адолесценције.
Чланице жирије су потом указале на актуелне проблеме на које СЗО усмерава пажњу ове године и на хитне акције које су потребне да би људи и планета били здрави.
Предавање су слушали млади узраста од 13 до 17 година заједно са својим наставницама.
У категорији подмлатка (основне школе)“, идвојила се Ива Марковић ученица ОШ “Мирослав Атнић – Мика“ Панчево, чија је менторка наставница биологије, Злата Јовановић. Ива Марковић је уједно и представница подмлатка и учествоваће покрајинском Квизу „Шта знаш о здрављу“, 9 априла.
У категорији омладине (средње школе) – издвојиле су се Ведрана Калајџић ученица Медицинске школе „Стевица Јовановић“ Панчево, уз ментора/проф.Сања Стојку и Анђелија Вилимановић ученица Техничке школе „23. Мај“ Панчево уз ментора/проф. Ивану Насковић Словић.