Претрага:

„Шта знаш о здрављу?“

У просторијама Црвеног крста Панчево одржано је градско такмичење у квизу „Шта знаш о здрављу“, за ученике oсновних и средњих и о школа.

У сусрет 7. Априлу – Светски дан здравља, чланице жирија Јелена Крстић,  дипломирани педагог, Александра Перовић докторка медицине и Марина Крчадинац, струковна медицинска сестра – здравствене сараднице из Завода за јавно здравље Панчево, су кроз дискусију са младима, дале неке одговоре и смернице у вези са менталним здрављем, стварању здравих навика, значају спољашњих фактора и њиховом утицају на здравље адолесцената као и осталим актуелним темама за доба адолесценције.

Говорило се и о томе како се ове године обележава 75. година Светске здравствене организације и да је то прилика да се осврнемо на успехе јавног здравља који су побољшали квалитет живота током последњих седам деценија.

У квизу је учествовало је укупно 7 школа са укупно 10 екипа.

У категорији подмлатка (основне школе)“, идвојила се Јана Колунџија ученица ОШ “Мирослав Атнић – Мика“ Панчево, чија је менторка наставница биологије, Злата Јовановић. Јана Колунџија је уједно и представница подмлатка и учествоваће покрајинском Квизу „Шта знаш о здрављу“, 11 априла.

У категорији омладине  (средње школе) –  издвојила се Јована Лукач ученица Техничке школе „23 Мај“ Панчево, уз  своју менторку наставницу биологије Ивану Насковић Словић.

Школе учеснице: Техничка школа „23. Мај“ Панчево, Медицинска школа „Стевица Јовановић“, Панчево, ЕТШ „Паја Маргановић“ Панчево“, ОШ „Мирослав Антић – Мика“ Панчево, ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Омољице, ОШ „Свети Сава“ Панчево и ОШ „Ђура Јакшић“ Панчево.

Црвени крст Панчево је за све присутне обезбедио хигијенске пакете које су у складу са увек актуелном темом о значају одржавања личне хигијене за очување здравља. Као успомену на учешће у Квизу сви присутни су добили захвалницу Црвеног крста Панчево.