Претрага:

„Шта знаш о здрављу?“

У просторијама Црвеног крста Панчево одржано је градско такмичење у квизу „Шта знаш о здрављу?“, за ученике и ученице основних и средњих школа.

Чланице жирија др Драгана Ђорђевић Антонијевић, др Тамара Стајић и здравствене сараднице Завода за јавно здравље Панчево, Марина Крчадинац и Јелена Крстић и Ђура Ћурчин, студент медицине и дугогодишњи волонтер Црвеног крста Панчево су кроз дискусију са младима дали неке одговоре и смернице у вези са менталним здрављем, стварању здравих навика, значају спољашњих фактора и њиховом утицају на здравље адолесцената као и осталим актуелним темама за доба адолесценције.

У квизу је учествовало 7 школа са укупно 32 ђака.

У категорији подмлатка (основне школе), издвојила се Дајана Божић ученица ОШ „Доситеј Обрадовић“ Омољица, чија је менторка наставница биологије Милица Небригић. 

У категорији омладине (средње школе) – издвојила се Милица Немет, ученица Медицинске школе „Стевица Јовановић“ Панчево, уз своју менторку професорку Светлану Живанов.

Дајана Божић и Милица Немет су уједно и представнице подмлатка и омладине и учествоваће покрајинском такмичењу „Шта знаш о здрављу“, 11. априла у Новом Саду у Црвеном крсту Војводине.

Школе учеснице: Техничка школа „23. мај“ Панчево, Медицинска школа „Стевица Јовановић“, Панчево, ОШ „Мирослав Антић – Мика“ Панчево, ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Омољице, ОШ „Ђура Јакшић“ Панчево, ОШ“Моше Пијаде“ Иваново и ОШ „Стевица Јовановић“ Панчево.

Црвени крст Панчево је за све присутне обезбедио поклоне,а  као успомену на учешће у Квизу сви присутни су добили захвалницу Црвеног крста Панчево.