Претрага:

Светски дан без дувана

Сваке године, 31. маја, обележава се Светски дан без дуванског дима како би се подигла свест јавности о разорним здравственим, друштвеним и економским последицама пушења и појачали напори који би резултирали престанком пушења. Светска здравствена организација (СЗО) 31. маја 2022. године спроводи глобалну кампању за СВЕТСКИ ДАН БЕЗ ДУВАНСКОГ ДИМА „ДУВАН: ПРЕТЊА НАШОЈ ЖИВОТНОЈ СРЕДИНИ“. 

Црвени крст Панчево је поводом Светског дана без дувана је у уторак 31. маја у својим просторијама, организовао трибину под називом „ ДУВАН ШТЕТИ ЖИВОТНОЈ СРЕДИНИ”.

Трибина је одржана за нове волонтере ОТЈ Црвеног крста Панчево, различитог узраста, ђака основних, али и средњих школа са циљем да им се укаже на штетне ефекте употребе дувана као и последице излагања дуванском диму али и на скретање пажње на штетност употребе дувана на животну средину коју дуванска индустија узрокује у целом циклусу производње. Кроз предавање су пренете и кључне поруке које је Светска здравствена организација определила за ову годину:

КЉУЧНЕ ПОРУКЕ:

  • ДУВАН ШТЕТИ ЖИВОТНОЈ СРЕДИНИ
  • НАТЕРАЈТЕ ДУВАНСКУ ИНДУСТРИЈУ ДА ОЧИСТИ СВОЈ НЕРЕД
  • ОСТАВИТЕ ДУВАН ДА СПАСИТЕ НАШУ ПЛАНЕТУ
  • ПОМОЗИТЕ УЗГАЈИВАЧИМА ДУВАНА ДА ПРЕЂУ НА ОДРЖИВЕ УСЕВЕ