Претрага:

Светски дан борбе против трговине људима

Већ седми пут се 30. јула обележава Светски дан борбе против трговине људима. Размере проблема трговине људима и његов утицај на живот и здравље људи довеле су до активног укључивања Црвеног крста Србије у настојање да се спречи и олакша људска патња, а само заједничком и свеобухватном, континуираном активношћу свих институција и друштвено одговорних организација може се стати на пут овом озбиљном проблему.

Црвени крст Панчево вредан је члан Тима за борбу против трговине људима града Панчева, које је образовало Градско веће града Панчева. Користимо разноврстан  и интересантан дидактички материјал у раду са децом и младима, али развијамо и нове начине како би скренули пажњу шире јавности на овај проблем. Наше традиционално обележавање овог важног датума, због епидемије Covid-19, пребачено је у online сферу.

Нашим најмлађим, деци предшколског узраста смо се обратили директно у сарадњи са ПУ Дечија радост путем viber група родитељима је прослеђен едукативан видео који можете погледати овде.

Уколико Вас интересије да сазнате више о овом глобалном проблему, шта обухвата и које су мере заштите погледајте следећи видео.

Оба видеа је израдио Црвени крст Србије, уз помоћ преданих и едукованих волонтера.