Претрага:

Светски дан Црвеног крста

И ове године 8. маја, на дан када је рођен Анри Динан оснивач Покрета, обележава се светски дан Црвеног крста и Црвеног полумесеца,  у овој  години под слоганом који гласи: Сачувајмо хуманост!

Свет у коме живимо суочен је са изазовима који доводе до губитака, обележен је са кризама различитих интезитета и исхода. Црвени крст својим снагама и капацитетитема је трајно посвећен идеји која је променила свет са циљем да подржимо људско достојанство, да ублажавамо патњу и пружамо помоћ људима који се суочавају са тешким околностима у редовним и ванредним ситуацијама или у времену пандемије као и да промовишемо бригу о здрављу али и правилном одрастању младих.

Црвени крст Панчево ће своју кампању обележавања Светског дана и Недеље Црвеног крста усмерити на позивање суграђанки и сугрђана да кроз једноставна хумана дела, својим делом и гестом добре воље, нашу локану заједницу у којој живимо учинимо хуманијом и бољим местом за суживот.

Свет можемо чинити хуманијим тако што ћемо бити пажљиви, слушати своје суграђанке и суграђане, обратити пажњу на заштиту човекове околине, што ћемо поклонити своје време неком другом или пружити директну помоћ најугроженијима. Иако нам се могу чинити малим, ови поступци могу направити огромну разлику за људе којима помажемо. Имају таласне ефекте далеко изнад онога што смо могли замислити.

С тим у вези обележавање Недеље Црвеног крста започињемо са Градском акцијом  добровољног давања крви у среду 8. маја у термину од 9,00 до 12,00 часова у просторијама Црвеног ксрта Панчево, Жарка Зрењанина број 15.

Добровољни даваоци крви чувају хуманост својим делом и гестом, крв је за некога једини лек, нема замену и нема своју цену.

Уз подршку наших пријатеља донатора, за све доборовољне даваоце крви на сутрашњој акцији, припремљена су скромна изненађења у виду знака пажње уз добре намере да овога пута и ми њима причинимо радост, као захвалност за њихову пружену руку којом указују на правац хуманости.