Претрага:
Црвени крст Србије и Агенција за безбедност саобраћаја у сарадњи са Црвеним крстом Панчево у оквиру националне кампање, „Ум на друм“, покренуо је, одржавање трибина за младе на тему „Деловање учесника након саобраћајне незгоде“.

Ум на друм!

#ЦрвеникрстСрбије и Агенција за безбедност саобраћаја у сарадњи са Црвеним крстом Панчево у оквиру националне кампање, „Ум на друм“, покренуо је, одржавање трибина за младе на тему „Деловање учесника након саобраћајне незгоде“.

Основни циљ трибине је да се средњошколцима објасни важност адекватног деловања у случају да наиђу или се затекну на месту саобраћајне незгоде, како не би дошло да секундарне незгоде и додатног повређивања људи, као и колико је важан правилан начин да се укаже #ПрваПомоћ уколико ситуација то захтева.
Интерактивна предавања одржала су се у Панчеву 18.12.2019. за ученике ЕТШ “Никола Тесла“ и у још 9 градова у Србији.
Након кратког обраћања представника Агенције, стручног предавача за прописе у безбедности саобраћаја и обезбеђење лица места саобраћајне незгоде, предавање на тему пружање прве помоћи у случају саобраћајне незгоде одржали су и предавачи Црвеног Крста и волонтерка Драгана Вујичић Црвеног крста Панчево, који су ученицима на примеру указали на поступке које треба спровести у случају незгоде, правилно пружање прве помоћи повређеном, као и на коришћење средствава и материјала за пружање прве помоћи који су им доступни у возилу.

Волонтери/ке Црвеног крста Панчево су средњошколцима помогли да на луткама практично увежбају мере оживљавања и на тај начин науче нове и/или провере своје способности, знања и вештине које поседују.

#НаучиПрвуПомоћ #ПрваПомоћ #Првапомоћзавозаче #ЦрвеникрстПанчево #Будиволонтер #Будиволонтерка