Претрага:

Заједно чинимо свет хуманијим!

Овогодишњу кампању обележавања Светског дана Црвеног крста – који се обележава 8. маја, на рођендан нашег оснивача Анрија Динана, и „Недељу Црвеног крста“ од 8. до 15. маја, Црвени крст Панчево ће обележити под слоганом “Заједно чинимо свет хуманијим.“.

Кампања обележавања Светског дана и Недеље Црвеног крста има за циљ да повеже људе кроз једноставна дела хуманости те позивамо суграђанке и суграђане да нам се придруже у релизацији наше хумане мисије, да својим гестом дају свој допринос хуманости, јер тако сви заједно можемо да свет учинимо хуманијим и бољим местом за живот.Црвени крст Панчево, и ове године ће уз подршку ЦК Војводине и Црвеног крста Србије реализовати акцију „Пакет за новорођену бебу“ који је намењен бебама рођеним у Недељи Црвеног крста (од 8. до 15. мајa). Концепт Акције „Пакет за новорођену бебу“ јесте да све бебе рођене у Недељи Црвеног крста од 8. до 15. маја, као и њихове мамe, буду обрадоване симболичним поклоном добродошлице.

Током наредне недеље организован је велики број догађаја и овом приликом најављујемо један број њих.Понедељак 9. маја од 12,00 до 14,00 часова на платоу испред Градске управе одржаће се Централна манифестација представљања свих програма.

Уторак 10. Мај од 10,00 до 13,00 часова одржаће се ванредна акција добровољног давања крви у просторијама Црвеног крста.

Среда, 11. Мај од 9,00 до 12,00 редовном Градском акцијом добровољног давања крви обележиће се Национални дан добровољних давалаца крви.

Петак 13. Мај од 9,00 до 12,00 у вртићу Петар Пан на Миси одржаће се Дечији сајам превенције трговине људима.

Поред ових активности волонтерке и волонтери ће младима из основних и средњих школа одржати низ радионица из Програма борбе против трговине људима, Промоције хуманих вредности и Превенције болести зависности.