Pretraga:

Prva pomoć

(Pravni osnov: Zakon o Crvenom krstu Srbije: član 6, 7, 10. i 13. Zakona.)

Prva pomoć je jedna od onih aktivnosti koja se posebno neguje u Crvenom krstu Srbije. To je aktivnost koja se vezuje za organizaciju Crvenog krsta u celom svetu i po čemu je Crveni krst svuda prepoznatljiv.

Prva pomoć je čin spasavanja života, ali je takođe odraz humanosti, altruizma i osećaja za potrebe drugih ljudi.

Program prve pomoći obuhvata:  

  1. Obuku građana i volontera Crvenog krsta u pružanju prve pomoći;
  2. Angažovanje ekipa prve pomoći u obezbeđenju javnih skupova, sportskih manifestacija i drugih okupljanja;
  3. Promociju prve pomoći i preventivnih mera za sprečavanje nesreće i povređivanja (naročito u okviru bezbednosti u saobraćaju i bezbednosti na radnom mestu);
  4. Obuku predavača i instruktora Crvenog krsta u prvoj pomoći.

Jedna od delatnosti Crvenog krsta Pančevo je komercijalna obuka prve pomoći za zaposlene, buduće vozače i građanstvo. Kroz specijalno osmišljene kurseve svakom polazniku se prenose osnovna znanja neophodna za reagovanje u ključnim situacijama.Tim Crvenog krsta Pančevo čine licencirani instruktori i predavači prve pomoći Crvenog krsta Srbije, ovlašćeni za realizaciju komercijalnih kurseva.

Predavanja i obuke za decu školskog uzrasta i mlade

Predavanja i obuke realizuju vršnjački edukatori kroz interaktivne radionice prilagođene uzrastu dece na kojima se prva pomoć uči kroz aktivan rad, igru i druženje.

Za mnoge koji žele aktivnije i ozbiljnije da se posvete učenju prve pomoći Crveni krst Pančevo svake godine organizuje takmičenja ekipa prve pomoći u dve uzrastne kategorije: Omladina (deca i mladi od 16 do 30 godina) i Podmladak (školska deca od 10 do 15 godina starosti). Takmičenja se organizuju od školskih, opštinskih, gradskih, pokrajinskih  do državnog takmičenja. Pobednička ekipa u kategoriji Omladine ima priliku da predstavlja našu zemlju na Evropskom takmičenju u pružanju prve pomoći.

Obuka prve pomoći za zaposlene
Obuke prve pomoći za buduće vozače