Претрага:

Дан Црвеног крста

Црвени крст Панчево у периоду од  8.  до 15 маја са низ активности ће обележити недељу Црвеног крста. Ово је период у години који посвећујемо обележавању Светског дана Црвеног крста и Црвеног полумесеца као и  8. мај, дан када је далеке 1828. године рођен оснивача Покрета Анри Динан. На глобаном плану, Међународни Покрет Црвеног крста и Црвеног полумесеца својим активностима и програмима помоћи  обухвата  кроз своју  мрежу око 11,7 милиона активних  волонтера и 450.000 запослених, Међународни покрет Црвеног крста и Црвеног полумесеца ради у заједницама у 192државе..

Тема и главни слоган  овогодишњег обележавања Светског дана Црвеног крстакоју је определила Међународна федерација друштава Црвеног крста и Црвеног полумесеца,  је

“Unstoppable – Незаустављиви“

Рачунајте на нас зато што и када је најтеже и даље смо заједно.

Овај слоган је потврђен у пракси прошле и ове године током пандемије Корона вируса када смо као Национално друштво показали способност брзог прилагођавања новим околностима и потпуно новом начину организовања  пружајући  помоћ најугроженијим грађанима и грађанкама  који су због појаве нове кризе били и јесу додатно угрожени, а пре свега маргинализованим групама које су иначе и пре пандемије биле угрожене својим статусом.

Посвећени и одани волонтери и запослени Црвеног крста Панчево спремни су да у сваком тренутку одговоре на тренутне изазиве као и да мобилишемо хуманост и солидарност суграђанки и суграђана са циљем да спасимо животе и ублажимо патње и доносемо промене у животу наше локалне заједнице. Волонтери, волонтерке  и особље Црвеног крста Панчево улажу све напоре како би осигурали да нико ко се обратио  не буде остављен без помоћи и заборављен.

Црвени крст Панчево својим различитим хуманитарним програмима  је у 2020. години стигао до 7500 људи, јачајући заједницу кроз своје: социјалне и здравствене програме, припрему и одговор на несреће, мотивисање грађана да добровољно дају крв, програм бриге о старијима, рад са маргинализованим групама, рад са младима и притом је био вођен својим хуманитарним вредностима и принципима трудећи се да кроз своје програме гради заједницу које укључују све грађане и грађанке  јачањем њихове свести и подизањем нивоа знања на исти начин.

У име Црвеног крста Панчево срдачно поздрављамо.