Претрага:

Европски дан борбе против трговине људима

18. октобар – Европски дан борбе против трговине људима!!!


Европска Комисија 2007. године прогласила је 18. октобар за Европски дан борбе против трговине људима. Од тада се широм Европе организују активности које имају за циљ подизање свести јавности о проблему и последицама трговине људима. Активности које Црвени крст Србије спроводи имају велики превентивни значај јер су усмерене на децу и младе, као посебно угрожене циљне групе, али и на професионалце који, у свом раду, могу доћи у контакт са жртвама трговине људима.


И ове године Црвени крст Панчево обележава 18.10. Европски дан борбе против трговине људима у склопу спровођења Акционог плана Града Панчева у области превенције, сузбијања и отклањања последица трговине људима за 2022. годину, активностима које су подржане од стране Локалног тима за борбу против трговине људима.
Ове године у Панчеву се дешава централна прослава Црвеног крста Србије, када је обележавање Европског дана борбе против трговине људима у питању.


С тим у вези у Културном центру Панчева, у уторак 18.10.2022. године са почетком у 18 часова, одржаће се луткарска представа “Превентивно позориштанце” намењена деци узраста од 1 до 4 разреда а након представе и Сајам трговине људима са интерактивним штандовима.
Буди информисан – буди безбедан!