Pretraga:

Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima

18. oktobar – Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima!!!


Evropska Komisija 2007. godine proglasila je 18. oktobar za Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima. Od tada se širom Evrope organizuju aktivnosti koje imaju za cilj podizanje svesti javnosti o problemu i posledicama trgovine ljudima. Aktivnosti koje Crveni krst Srbije sprovodi imaju veliki preventivni značaj jer su usmerene na decu i mlade, kao posebno ugrožene ciljne grupe, ali i na profesionalce koji, u svom radu, mogu doći u kontakt sa žrtvama trgovine ljudima.


I ove godine Crveni krst Pančevo obeležava 18.10. Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima u sklopu sprovođenja Akcionog plana Grada Pančeva u oblasti prevencije, suzbijanja i otklanjanja posledica trgovine ljudima za 2022. godinu, aktivnostima koje su podržane od strane Lokalnog tima za borbu protiv trgovine ljudima.
Ove godine u Pančevu se dešava centralna proslava Crvenog krsta Srbije, kada je obeležavanje Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima u pitanju.


S tim u vezi u Kulturnom centru Pančeva, u utorak 18.10.2022. godine sa početkom u 18 časova, održaće se lutkarska predstava “Preventivno pozorištance” namenjena deci uzrasta od 1 do 4 razreda a nakon predstave i Sajam trgovine ljudima sa interaktivnim štandovima.
Budi informisan – budi bezbedan!