Претрага:

Изграђујемо солидарност на чврстим темељима

Црвени крст Панчево, као и сваке године, обележава Месец солидарности у периоду од 14. септембра до 17.октобра. Активности  започињемо  у Недељи солидарности од 14.- 21. септембра а завршавамо их  17.октобра,  када се обележава Међународни дан борбе против сиромаштва.

Циљ обележавања је да се мобилишу појединци/ке и заједница на узајамну солидарност кроз различите облике помоћи/донација према угроженим лицима и групама.

Свако од нас може да допринесе на различите начине а са крајњим циљем узајамног разумевање, развијања пријатељства и сарадње:

  • Својим учлањењем у Црвени крст Панчево и годишњом чланарином од 100 динара за одрасле и 50 динара за децу и младе омогућићете прикупљање  средстава и тиме обезбедити ужину деци којој она није била доступна због животне и материјалне ситуације  у којој се налазе. Подржимо акцију под називом и са мотивом „Да заједно ужинамо“!
  • Можете  донирати ортопедска помагала (половна и нова) за помоћ особама са инладидитетом, средства за хигијену, школски прибор, играчке, гардеробу, обућу, постељину, опрему за бебе које ће  Црвени крст Панчево проследити на основу исказаних потреба појединцима, породицама, удружењима и установама на локалном нивоу.

Свака помоћ и подршка су добродошли и непроцењива драгоценост су како за оне који дарују тако и за оне којима је намењена. Изграђујемо солидарност на чврстим темељима.

            „Неки већ знају а сад знаш и ти, почео је месец солидарности“.