Pretraga:

Izgrađujemo solidarnost na čvrstim temeljima

Crveni krst Pančevo, kao i svake godine, obeležava Mesec solidarnosti u periodu od 14. septembra do 17.oktobra. Aktivnosti  započinjemo  u Nedelji solidarnosti od 14.- 21. septembra a završavamo ih  17.oktobra,  kada se obeležava Međunarodni dan borbe protiv siromaštva.

Cilj obeležavanja je da se mobilišu pojedinci/ke i zajednica na uzajamnu solidarnost kroz različite oblike pomoći/donacija prema ugroženim licima i grupama.

Svako od nas može da doprinese na različite načine a sa krajnjim ciljem uzajamnog razumevanje, razvijanja prijateljstva i saradnje:

  • Svojim učlanjenjem u Crveni krst Pančevo i godišnjom članarinom od 100 dinara za odrasle i 50 dinara za decu i mlade omogućićete prikupljanje  sredstava i time obezbediti užinu deci kojoj ona nije bila dostupna zbog životne i materijalne situacije  u kojoj se nalaze. Podržimo akciju pod nazivom i sa motivom „Da zajedno užinamo“!
  • Možete  donirati ortopedska pomagala (polovna i nova) za pomoć osobama sa inladiditetom, sredstva za higijenu, školski pribor, igračke, garderobu, obuću, posteljinu, opremu za bebe koje će  Crveni krst Pančevo proslediti na osnovu iskazanih potreba pojedincima, porodicama, udruženjima i ustanovama na lokalnom nivou.

Svaka pomoć i podrška su dobrodošli i neprocenjiva dragocenost su kako za one koji daruju tako i za one kojima je namenjena. Izgrađujemo solidarnost na čvrstim temeljima.

            „Neki već znaju a sad znaš i ti, počeo je mesec solidarnosti“.