Претрага:

Крв живот значи

Обавештавамо Вас да је Црвени крст Србије расписао наградни литерарни и ликовни конкурс „Крв живот значи“ са темом промоције добровољног, анонимног и неплаћеног давалаштва крви.

Овим путем позивамо школе, наставнике/це да са својим ученицима/цама узму учешће у конкурсу са крајњим циљем да истакнемо вашу важну улогу у промоцији и омасовљавању давалаштва  крви.

Комисија Црвеног крста Панчево коју чини афирмисани ликовни стваралац, наставница српског језика и књижевности и докторка трансфузиолог, издвојиће најбоље радове из сваке категоријe,  и за сваку узрасну групу,  и проследити их Црвеном крсту Војводине како би сви радови учествовали у финалном проглашењу и награђивању најбољих радова.

Првопласирани учесници конкурса у свим видовима конкурисања биће награђени десетодневним летовањем у одмаралишту Црвеног крста или адекватно, уколико због епидемиолошке ситуације не буде могуће реализовати награду на предвиђени начин.

Професоре/менторе такође очекују награде, као и друго и треће пласиране ученике.

За школу која буде укључила највећи број ученика/ца, у односу на број уписаних, биће уручена специјална  награда.

Врсте уметничког изражавања су:

  • ликовни радови
  • литерарни радови
  • и видео спот/филм.

Ученици се такмиче у три узрасне категорије:

  • Од 1. до 4. разреда
  • Од 5. До 8. разреда
  • Од 1. До 4. разреда средње школе

Достава радова:

Ликовне и литерарне радове је потребно доставити организацији Црвеног крста Панчево до 31. марта 2021. године.

Видео спотове/филмове доставити електронским путем на емаил адресу pancevo@redcross.org.rs

О давалаштву крви више информација се могу пронаћи  пронаћи на нашој веб страници www.crvenikrstpancevo.org.rs  као и на старници www.budidavalackrvi.com