Pretraga:

Krv život znači

Obaveštavamo Vas da je Crveni krst Srbije raspisao nagradni literarni i likovni konkurs „Krv život znači“ sa temom promocije dobrovoljnog, anonimnog i neplaćenog davalaštva krvi.

Ovim putem pozivamo škole, nastavnike/ce da sa svojim učenicima/cama uzmu učešće u konkursu sa krajnjim ciljem da istaknemo vašu važnu ulogu u promociji i omasovljavanju davalaštva  krvi.

Komisija Crvenog krsta Pančevo koju čini afirmisani likovni stvaralac, nastavnica srpskog jezika i književnosti i doktorka transfuziolog, izdvojiće najbolje radove iz svake kategorije,  i za svaku uzrasnu grupu,  i proslediti ih Crvenom krstu Vojvodine kako bi svi radovi učestvovali u finalnom proglašenju i nagrađivanju najboljih radova.

Prvoplasirani učesnici konkursa u svim vidovima konkurisanja biće nagrađeni desetodnevnim letovanjem u odmaralištu Crvenog krsta ili adekvatno, ukoliko zbog epidemiološke situacije ne bude moguće realizovati nagradu na predviđeni način.

Profesore/mentore takođe očekuju nagrade, kao i drugo i treće plasirane učenike.

Za školu koja bude uključila najveći broj učenika/ca, u odnosu na broj upisanih, biće uručena specijalna  nagrada.

Vrste umetničkog izražavanja su:

  • likovni radovi
  • literarni radovi
  • i video spot/film.

Učenici se takmiče u tri uzrasne kategorije:

  • Od 1. do 4. razreda
  • Od 5. Do 8. razreda
  • Od 1. Do 4. razreda srednje škole

Dostava radova:

Likovne i literarne radove je potrebno dostaviti organizaciji Crvenog krsta Pančevo do 31. marta 2021. godine.

Video spotove/filmove dostaviti elektronskim putem na email adresu pancevo@redcross.org.rs

O davalaštvu krvi više informacija se mogu pronaći  pronaći na našoj veb stranici www.crvenikrstpancevo.org.rs  kao i na starnici www.budidavalackrvi.com