Претрага:

Обележен Европски дан борбе против трговине људима

Европска Комисија 2007. године прогласила је 18. октобар за Европски дан борбе против трговине људима. Од тада се широм Европе организују активности које имају за циљ подизање свести јавности о проблему и последицама трговине људима. Активности које Црвени крст Србије спроводи имају велики превентивни значај јер су усмерене на децу и младе, као посебно угрожене циљне групе, али и на професионалце који, у свом раду, могу доћи у контакт са жртвама трговине људима. 

Ове године Црвени крст Панчево обележава 18.10. Европски дан борбе против трговине људима иницирањем интерсекторске сарадње, а у склопу спровођења Акционог плана Града Панчева у области превенције, сузбијања и отклањања последица трговине људима за 2020. годину.

У уторак 20. октобра одржан је састанак Тима за борбу против трговине људима града Панчева на којем је представљен досадашњи рад Црвеног крста на овом програму који се ипак одвијао упркос корони. Поред обука на пројекту „Млади са интелектуалним тешкоћама у свету интернета“ које се зову Размисли пре него што кликнеш, оджане су и обуке за запослене. Договорени су наредни кораци како би Тим био ефикасан и како би се постигли дефинисани циљеви Акционог плана за борбу против трговине људима.