Pretraga:

Realizacija projekta Preventivno pozorištance

Crveni krst Pančevo realizuje projekat „Preventivno pozorištance“ koji je finansijski podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja. Mladi volonteri Crvenog krsta će kroz projektne aktivnosti režirati lutkarsko pozorišni komad kako bi doprli do što većeg broja dece i mladih, osobito onih iz grupa koje su u posebno visokom riziku da postanu žrtve trgovine ljudima sa krajnjim ciljem ukazvanja na rizike od trgovine ljudima, te adekvatne mere opreza.

Cilj projekta je:

  • Promovisanje pozorišne kulture i stvaranje kulturnih potreba kod dece i mladih;
  • Edukacija dece i mladih o pojmu trgovine ljudima, rizičnim situacijama u kojima se mogu naći, kao i adekvatnim merama opreza;
  • Povećanje dostupnosti kulturnih sadržaja odlaskom u vrtiće i škole, posebna prikazivanja za društveno osetljive grupe;
  • Participacija mladih u nastanku i realizaciji projektnih aktivnosti.

Naši volonteri su uz pomoć Marije Bastać, učiteljice OŠ „Janko Veselinović“ i njene sertifikovane obuke „Od lutke do znanja“ naučili kako se prave lutke koje ćemo koristiti kako u ovoj predstavi tako i u drugim programima Crvenog krsta.

Cela predstava se polako sklapa, a premijera je već zakazana za 18. oktobar, Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima.