Претрага:

Семинар на програму Борба против трговине људима

Црвни крст Панчево организује више обука у наредном периоду за различите програме и то: за едукатор/ке на програму Борба против трговине људима (26-27.02.2022), едукаторе/ке на програму Промоција хуманих вредности (05-06.03.2022.) и програм Прве помоћи (од 12.03.).

Прва у низу је обука за едукаторе/ке на програму Борба против трговине људима, одржаће се у просторијама Црвеног крста Панчево, Жарка Зрењанина 15, у суботу и недељу 26. и 27. фебруара 2022.

Трговина људима је облик модерног ропства и представља злоупотребу људских бића и повреду њихових основних људских права ради стицања материјалне користи, а жртва трговине људима може бити свако.

Црвени крст Панчево активно ради на едукацији деце и младих, али и одраслих како би избегли ризике које носи овај друштвени проблем.

У сарадњи са Градом Панчевом и  Локалним тимом за борбу против трговине људима спроводе се у континуитету различите превентивне мере са циљем подизања свести у јавности о овом проблему, али и јачање омладинских ресурса у циљу стицања  знања.

Након обуке, едукатори/ке ће бити у могућности да спроводе овај програм у основним и средњим школама на територији Панчева, по плану Црвеног крста Панчево.

https://rtvpancevo.rs/amp/2022/02/22/obuke-za-decu-i-mlade-u-crvenom-krstu-pancevo/?fbclid=IwAR0oMdlss8HlAPQbZy4dc3heMMqgPU3pmruaOA1MuPxkwXsELv9wsaIwbsE