Pretraga:

Seminar na programu Borba protiv trgovine ljudima

Crvni krst Pančevo organizuje više obuka u narednom periodu za različite programe i to: za edukator/ke na programu Borba protiv trgovine ljudima (26-27.02.2022), edukatore/ke na programu Promocija humanih vrednosti (05-06.03.2022.) i program Prve pomoći (od 12.03.).

Prva u nizu je obuka za edukatore/ke na programu Borba protiv trgovine ljudima, održaće se u prostorijama Crvenog krsta Pančevo, Žarka Zrenjanina 15, u subotu i nedelju 26. i 27. februara 2022.

Trgovina ljudima je oblik modernog ropstva i predstavlja zloupotrebu ljudskih bića i povredu njihovih osnovnih ljudskih prava radi sticanja materijalne koristi, a žrtva trgovine ljudima može biti svako.

Crveni krst Pančevo aktivno radi na edukaciji dece i mladih, ali i odraslih kako bi izbegli rizike koje nosi ovaj društveni problem.

U saradnji sa Gradom Pančevom i  Lokalnim timom za borbu protiv trgovine ljudima sprovode se u kontinuitetu različite preventivne mere sa ciljem podizanja svesti u javnosti o ovom problemu, ali i jačanje omladinskih resursa u cilju sticanja  znanja.

Nakon obuke, edukatori/ke će biti u mogućnosti da sprovode ovaj program u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Pančeva, po planu Crvenog krsta Pančevo.

https://rtvpancevo.rs/amp/2022/02/22/obuke-za-decu-i-mlade-u-crvenom-krstu-pancevo/?fbclid=IwAR0oMdlss8HlAPQbZy4dc3heMMqgPU3pmruaOA1MuPxkwXsELv9wsaIwbsE