Претрага:

СВЕТСКИ ХУМАНИТАРНИ ДАН 19. АВГУСТ 2020

Поводом 19. августа Светског хуманитарног дана Црвени крст Панчево жели да свим волонтерима и запосленима честита на свим успесима, преданом и оданом раду, као и на пожртвовању које су показали обављајући послове који су били од животног значаја за најугроженије током пандемијске кризе.

На Светски хуманитарни дан 19. августа сећамо се свих хуманитарних радника који су изгубили живот или су повређени током свог рада и пружамо подршку свим сарадницима, волонтерима и запосленима који упркос тој чињеници настављају да пружају подршку и заштиту људима којима је то најпотребније.

Ове године COVID-19 је био највећи изазов хуманитарним операцијама широм света. Недостатак приступа и ограничења које су поставиле владе широм света због пандемије резултирало је да су заједнице, цивилно друштво и локалне НВО били прва линија одговора.

Црвени крст Србије је са својом мрежом организација, волонтерима и запосленима био на првој линији фронта и својим деловањем у заједници био кохезивни фактор, био у директном контакту са људима који су се због пандемије нашли у јако тешкој ситуацији и пружао им подршку и помоћ која им је олакшала живот током кризе која је по свом утицају на животе људи незапамћена.

Црвени крст Србије је у ситуацији кризе изазване пандемијом успео да се брзо адаптира и да помажућу улогу јавним властима у хуманитарној области оствари на најбољи могући начин.

Светски хуманитарни дан је прилика да се истакне допринос појединаца који су се својим ангажовањем истакли и значајно допринели ублажавању патњи угрожених људи.