Претрага:

Такмичење из прве помоћи

Црвени крст Панчево у суботу 30.04.2023. године организује Градско такмичење у пружању прве помоћи у парку Барутана, са почетком у 11:30 часова.

Циљ такмичења у пржању прве помоћи је провера стечених знања и вештина  која су такмичарским екипама током претходних месеци преносили искусни волонтери и волонтреке Црвеног крста Панчево, едуковани за област пржања прве помоћи,  затим афирмација рада Црвеног крста у облaсти едукације у првој помоћи, као и мотивисање деце и младих за масовније и квалитетније изучавање елементарних знања у облaсти прве помоћи.

За приказ повреда, које ће збрињавати такмичарске екипе, задужене су искусне шминкерке које ће на волонтерима – маркирантима шминкати различите повреде и стања. Иако ће све изгледати веома реалистично, од симулације тренутка повређивања до тренутка деловања екипа у збрињавању,  ипак је све  део такмичења по јасно утврђеним пропозицијама уз судијске оцене рада и знања, бодовања и коначног проглашења победничких екипа које се пласирају на даље покрајинско такмичење.

Захваљујемо се на подршци у организацији ЈКП Зеленилу. 🥰🤝👍

А наши волонтери ће бити сити и орни за рад захваљујући ресторану брзе хране Степин вајат! 🍔🫶👍

Позивамо вас да пропратите овај догађај који је од изузетног значаја за младе у организацијама Црвеног крста и тиме заједнички допринесемо ширењу  хуманих вредности и промовисању волонтеризма младих као њиховог немерљивог личног доприноса заједници.