Pretraga:

Takmičenje iz prve pomoći

Crveni krst Pančevo u subotu 30.04.2023. godine organizuje Gradsko takmičenje u pružanju prve pomoći u parku Barutana, sa početkom u 11:30 časova.

Cilj takmičenja u pržanju prve pomoći je provera stečenih znanja i veština  koja su takmičarskim ekipama tokom prethodnih meseci prenosili iskusni volonteri i volontreke Crvenog krsta Pančevo, edukovani za oblast pržanja prve pomoći,  zatim afirmacija rada Crvenog krsta u oblasti edukacije u prvoj pomoći, kao i motivisanje dece i mladih za masovnije i kvalitetnije izučavanje elementarnih znanja u oblasti prve pomoći.

Za prikaz povreda, koje će zbrinjavati takmičarske ekipe, zadužene su iskusne šminkerke koje će na volonterima – markirantima šminkati različite povrede i stanja. Iako će sve izgledati veoma realistično, od simulacije trenutka povređivanja do trenutka delovanja ekipa u zbrinjavanju,  ipak je sve  deo takmičenja po jasno utvrđenim propozicijama uz sudijske ocene rada i znanja, bodovanja i konačnog proglašenja pobedničkih ekipa koje se plasiraju na dalje pokrajinsko takmičenje.

Zahvaljujemo se na podršci u organizaciji JKP Zelenilu. 🥰🤝👍

A naši volonteri će biti siti i orni za rad zahvaljujući restoranu brze hrane Stepin vajat! 🍔🫶👍

Pozivamo vas da propratite ovaj događaj koji je od izuzetnog značaja za mlade u organizacijama Crvenog krsta i time zajednički doprinesemo širenju  humanih vrednosti i promovisanju volonterizma mladih kao njihovog nemerljivog ličnog doprinosa zajednici.