Претрага:

За безбедно детињство

У оквиру обележавања Недеље Црвеног крста у сарадњи са Дечијом радошћу, јуче, 13. маја у вртићу Петар Пан одржан је Дечији сајам борбе против трговине људима (у два термина).

Едуковани волонтери Црвеног крста Панчево су на интерактиван и занимљив начин, користећи дидактички материјал специјално намењен овој узрасној групи, представили деци предшколског узраста озбиљну тему трговине људима, са тежиштем на ризичним облицима понашања и адекватним мерама опреза.

Деца су уживала у игроликим активностима, те се кроз авантуре Мише и Маше, анимираних јунака посебно осмишљених за потребе програма борбе против трговине људима Црвеног крста Србије, забавили и научили нешто ново.

Ова деца од септембра крећу у школу и важно је да науче како да буду безбедни док су сами код куће и да безбедно дођу од куће до школе и назад.

Програм борбе против трговине људима подржан је од стране Града Панчева и представља реализацију још једне мере из Акционог плана града Панчева у области превенције, сузбијања и отклањања последица трговине људима за 2021.годину.