Pretraga:

Za bezbedno detinjstvo

U okviru obeležavanja Nedelje Crvenog krsta u saradnji sa Dečijom radošću, juče, 13. maja u vrtiću Petar Pan održan je Dečiji sajam borbe protiv trgovine ljudima (u dva termina).

Edukovani volonteri Crvenog krsta Pančevo su na interaktivan i zanimljiv način, koristeći didaktički materijal specijalno namenjen ovoj uzrasnoj grupi, predstavili deci predškolskog uzrasta ozbiljnu temu trgovine ljudima, sa težištem na rizičnim oblicima ponašanja i adekvatnim merama opreza.

Deca su uživala u igrolikim aktivnostima, te se kroz avanture Miše i Maše, animiranih junaka posebno osmišljenih za potrebe programa borbe protiv trgovine ljudima Crvenog krsta Srbije, zabavili i naučili nešto novo.

Ova deca od septembra kreću u školu i važno je da nauče kako da budu bezbedni dok su sami kod kuće i da bezbedno dođu od kuće do škole i nazad.

Program borbe protiv trgovine ljudima podržan je od strane Grada Pančeva i predstavlja realizaciju još jedne mere iz Akcionog plana grada Pančeva u oblasti prevencije, suzbijanja i otklanjanja posledica trgovine ljudima za 2021.godinu.