Претрага:
Програм Промоција хуманих вредности у Црвеном крсту Панчево

Промоција хуманих вредности

Програм Промоција хуманих вредности има за циљ смањење насиља, развој толеранције и разумевања за различитост међу младима. Програм се бави односима међу младима, на пример односима између другара из разреда, подучавајући младе о начинима превазилажења конфликата и поштовању различитости.

Програм је намењен младима од 8-15 година, реализује се у основним школама, а спроводе га обучени млади волонтери Црвеног крста Панчево.

Програм обрађује лекције али не школског градива већ свега оног осталог што чини школу: односи са другарима и настваницима, дружење, прихватање, разумевање, сарадња али и конфликте, неразмевање, нетолеранција и вршњачко насиље – искуство свакодневног живота једног детета.

Учествовањем у овом програму деца ће побољшати комуникацију, међусобну сарадњу, вештину преговарања и доношења одлука, преиспитати своја мишљења и научити да уваже туђа. Научиће да речи могу да заболе и да насиље никада није решење.

Програм је подељен у 7 комплементарних модула који обрађују: толеранцију, лични и културни идентитет и поштовање разлика, ненасилно решавање сукоба, дискриминацију и стигматизацију родну равноправност, дечија права и превенцију насиља путем електронских медија.

Уколико сте заинтересовани за овај програм, слободно нас контактирајте!