Pretraga:
Program Promocija humanih vrednosti u Crvenom krstu Pančevo

Promocija humanih vrednosti

Program Promocija humanih vrednosti ima za cilj smanjenje nasilja, razvoj tolerancije i razumevanja za različitost među mladima. Program se bavi odnosima među mladima, na primer odnosima između drugara iz razreda, podučavajući mlade o načinima prevazilaženja konflikata i poštovanju različitosti.

Program je namenjen mladima od 8-15 godina, realizuje se u osnovnim školama, a sprovode ga obučeni mladi volonteri Crvenog krsta Pančevo.

Program obrađuje lekcije ali ne školskog gradiva već svega onog ostalog što čini školu: odnosi sa drugarima i nastvanicima, druženje, prihvatanje, razumevanje, saradnja ali i konflikte, nerazmevanje, netolerancija i vršnjačko nasilje – iskustvo svakodnevnog života jednog deteta.

Učestvovanjem u ovom programu deca će poboljšati komunikaciju, međusobnu saradnju, veštinu pregovaranja i donošenja odluka, preispitati svoja mišljenja i naučiti da uvaže tuđa. Naučiće da reči mogu da zabole i da nasilje nikada nije rešenje.

Program je podeljen u 7 komplementarnih modula koji obrađuju: toleranciju, lični i kulturni identitet i poštovanje razlika, nenasilno rešavanje sukoba, diskriminaciju i stigmatizaciju rodnu ravnopravnost, dečija prava i prevenciju nasilja putem elektronskih medija.

Ukoliko ste zainteresovani za ovaj program, slobodno nas kontaktirajte!