Претрага:

Светски дан прве помоћи

Светски дан прве помоћи обележава се друге суботе у месецу септембру. Овогодишња порука Светског дана прве помоћи гласи: „Прва помоћ у дигиталном свету“.
Дигитална технологија нам помаже да информације о првој помоћи учинимо доступним великом броју људи. Дигитална технологија данас омогућава свакоме да са или без приступа интернету стекне основна сазнања о томе када и како применити прву помоћ.

Тим поводом Црвени крст Панчево организује јавни час где ће грађани који буду учествовали на овом догађају имати прилике да упознају дигиталне алате путем којих могу унапредити и проверити стечено знање из прве помоћи. На „play store“ продавници можете преузети апликацију за ваш телефон ПРВА ПОМОЋ. Ова апликација може бити веома користан подсетник свих научених вештина прве помоћи.


Јавни час ће се одржати 8.09.2023. у Градском парку и биће постављено пет пунктова који обухватају интерактивни рад са најмлађима уз разговор са волонтерима и бојанкама, приказ КПРа (оживљавање), приказ примене АЕД апарата (апарата за оживљавање), најчешће повреде и стања, промоција апликације и видео материјала.
Дођите да заједно скренемо пажњу јавности на значај познавања вештина прве помоћи, јер хитно и адекватно реаговање некада спасава живот!

Погледајте кратка видео упутства како да пружите прву помоћ у неким типичним околностима негода на следећем линку

SVETSKI DAN PRVE POMOĆI (redcross.org.rs)