Pretraga:

Svetski dan prve pomoći

Svetski dan prve pomoći obeležava se druge subote u mesecu septembru. Ovogodišnja poruka Svetskog dana prve pomoći glasi: „Prva pomoć u digitalnom svetu“.
Digitalna tehnologija nam pomaže da informacije o prvoj pomoći učinimo dostupnim velikom broju ljudi. Digitalna tehnologija danas omogućava svakome da sa ili bez pristupa internetu stekne osnovna saznanja o tome kada i kako primeniti prvu pomoć.

Tim povodom Crveni krst Pančevo organizuje javni čas gde će građani koji budu učestvovali na ovom događaju imati prilike da upoznaju digitalne alate putem kojih mogu unaprediti i proveriti stečeno znanje iz prve pomoći. Na „play store“ prodavnici možete preuzeti aplikaciju za vaš telefon PRVA POMOĆ. Ova aplikacija može biti veoma koristan podsetnik svih naučenih veština prve pomoći.


Javni čas će se održati 8.09.2023. u Gradskom parku i biće postavljeno pet punktova koji obuhvataju interaktivni rad sa najmlađima uz razgovor sa volonterima i bojankama, prikaz KPRa (oživljavanje), prikaz primene AED aparata (aparata za oživljavanje), najčešće povrede i stanja, promocija aplikacije i video materijala.
Dođite da zajedno skrenemo pažnju javnosti na značaj poznavanja veština prve pomoći, jer hitno i adekvatno reagovanje nekada spasava život!

Pogledajte kratka video uputstva kako da pružite prvu pomoć u nekim tipičnim okolnostima negoda na sledećem linku

SVETSKI DAN PRVE POMOĆI (redcross.org.rs)